.

Kanceri i gjirit femer

. third party beneficiary rights

. Rreth 41,000 gra dhe 450 burra ne SHBA vdesin çdo vit nga kanceri i gjirit. Kanceri i gjirit nuk ndodh brenda natës. . Studimet kanë treguar se rreziku për kancerin e gjirit është rezultat i një kombinimi faktorësh, Duke nisur nga mosha, gjenetika, mungesa e. . 000 vdesin per shkak te kesaj semundjeje.

Rreth një në tetë femra diagnostikohen me kancergjirit çdo vit.

Kanceri i gjirit Kanceri i gjirit është forma më e shpeshtë e kancerit që prek femrat, por jo më edhe shkaktari kryesor i vdekjeve nga kanceri.

Kanceri i gjirit tek femrat është sëmundja më e shpeshtë kanceroze.

Kanceri i gjirit mund të ndodhë si tek burrat ashtu edhe tek gratë, por është shumë më i zakonshëm tek gratë.

.

Pas kancerit të lëkurës, kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i diagnostikuar tek gratë.

POR, KUJDES! Rreth 70% e rasteveKanceritGjirit ndodh tek gra, të cilat nuk kanë faktorë që rrisin rrezikun për të zhvilluar kancer gjiri! Kush zhvillon kancer gjiri Kanceri i gjirit është kanceri më i shpeshtë në gratë. Kanceri i gjirit që është përhapur nga vendi ku ka filluar për në indet e afërta ose pjesë. .

.

.

Çfarë është kanceri i gjirit.

Kanceri i gjirit tek femrat është sëmundja më e shpeshtë kanceroze.

Diagnostifikimi i hershem dhe terapia e avansuar ne vitet e fundit kane bere qe kjo semundje te kete prognoze te mire. .

check from payment processing center chicago il phone number

deri 75% të të gjithë kancereve të gjirit, janë kancere invazive.

.

Në Zvicër për çdo vit sëmuren rreth 5500 femra të reja nga kanceri i gjirit, që do të thotë, më shumë se 15 të prekura në ditë.

Në Zvicër sëmuren rreth 5900 femra në vit për herë të parë nga kanceri i gjirit, kjo do të thotë më shumë se 16 të prekura në vit.

Vihet re një tendencë e prekjes nga kanceri i gjirit edhe të moshave të reja. Të dy sekset, si gratë ashtu edhe burrat mund të preken nga kanceri i gjirit, edhe pse ky kancer është shumë më i zakonshëm te gratë. në çdo 9 gra, njera do të sëmuret prej kancerit të gjirit. Sa shpesh shfaqet kanceri i gjirit? Kanceri i gjirit është për femrat sëmundja më e shpeshtë kancerogjene.

A mund të preken nga kanceri i gjirit dhe femrat e reja?.

Reuters Graphics

. Kanceri i gjirit është lloji i dytë. . . . A sëmuren dhe meshkujt nga kanceri i gjirit? Po. A sëmuren dhe meshkujt nga kanceri i gjirit? Po. Pas kancerit të lëkurës, ai i gjirit është më i zakonshëm tek gratë në Shtetet e Bashkuara. Historia familjare, disa çrregullime gjenetike, ekspozimi ndaj estrogjenit ose rrezatimit, si dhe obeziteti dhe konsumimi i alkoolit, mund të kontribuojnë në një rrezik më të lartë të zhvillimit të kancerit të gjirit te një burrë. Kemi dy tipe te ndryshme te kancerit te gjirit: KARCINOMA DUKTALE (e kanaleve qumështçueshe) KARCINOMA LOBULARE( e indit gjëndror qumështprodhues) : fillon në pjesët e gjirit te cilat quhen lobule. A sëmuren edhe meshkujt nga kanceri i gjirit? Po.

kokerra mund te formohen nga ndryshimet hormonale gjate ciklit menstrual dhe zakonisht zhduken ne fund te asaj periudhe te muajit 3. Statistikat tregojnë se përhapja e kancerit të gjirit është 1 në 8 femra, mirëpo mund të paraqitet. Regjimet e mëposhtme të kimioterapisë janë aktualisht në përdorim të zakonshëm udhëzues S3 (7) f. .

sh.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, në çdo 9 gra, njera do të sëmuret prej kancerit të.

Ky lloj i kancerit nuk mund të depërtoj përtej lobulës ose kanalit të gjirit.

.

Nga ana tjetër, nëse një femër ka një faktor rreziku, kjo nuk do të thotë se detyrimisht do të preket nga kanceri i gjirit.

.

. Terapia me analogun GnRH goserelin mund të parandalojë shfaqjen e parakohshme të menopauzë për shkak të kimioterapisë dhe për të ruajtur pjellorinë në gratë para menopauzës me karcinomë të gjirit me receptorë-hormonale. . Cilat gra preken nga kanceri i gjirit? Nga kanceri i gjirit mund të preket çdo femër. 000 gra ne Evrope preken nga kanceri i gjirit dhe rreth 44.

Angli raporti i.

Kanceri i gjirit pozitiv HER2 nuk është i trashëgueshëm, por disa lloje të tjera të mutacioneve të gjeneve që lidhen me kancerin e gjirit janë të trashëguara. Kanceri i gjirit te burrat, ashtu si te gratë, formohet në indet e gjirit. Mbështetja e.